Novost Povijest projekta

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela i predstavnici tvrtke Pomgrad Inženjering d.o.o. , Nikša Musulin i Tono Hrovat, sklopili su u ponedjeljak, 26. travnja Ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka. Svečanost potpisivanja održana je u dvorani hotela Korkyra u Veloj Luci. Među uzvanicima bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom.

Sukladno ugovoru vrijednom 74.997.184,70 kuna s PDV-om, Pomgrad Inženjering se obvezao sve radove izvesti i predati terminal na korištenje u roku od 18 mjeseci. Rok počinje danom potpisivanja Zapisnika o predaji gradilišta i uvođenju u posao.

Ugovoreni radovi su glavna sastavnica projekta „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“. Ukupna vrijednost projekta je 111.232.917,60 kuna, od čega se 77.191.708,72 kuna sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Potpora iz državnog proračuna iznosi oko 13,6 milijuna kuna.